Factuur regels

Ah, de factuur. Het is als het ware de slagroom op de taart van een succesvolle samenwerking. Maar net als bij het maken van een taart, moet je bij het opstellen van een factuur rekening houden met bepaalde regels om het eindresultaat zo smakelijk mogelijk te maken. Met welke regels moet je rekening houden?

Zorg voor de juiste ingrediënten

Een goede factuur begint met de juiste ingrediënten. Denk hierbij aan het factuurnummer, de datum, het bedrag en de btw. Voeg ook de bedrijfsgegevens van jou en de klant toe als de kers op de taart.

Bak de factuur op de juiste temperatuur

Het is belangrijk om de factuur op de juiste temperatuur te bakken. Met andere woorden, zorg ervoor dat alle informatie correct is en dat je de juiste template gebruikt. Je wilt tenslotte niet dat de factuur uit de oven komt en erachter komt dat je ingrediënten bent vergeten.

Gebruik de juiste hoeveelheid humor

Een beetje humor kan nooit kwaad, maar gebruik het wel met mate. Net als zout in een gerecht kan te veel humor de factuur bederven. Maar als je het op de juiste manier doet, kan het de factuur net dat beetje extra geven.

Verpak de factuur mooi

Een goede verpakking kan het verschil maken tussen een gewone factuur en een factuur die eruit springt. Kies daarom een template met een mooie lay-out en voeg je eigen logo toe. Zo wordt de factuur een lust voor het oog.

Serveer de factuur op tijd

Last but not least, serveer de factuur op tijd. Want niemand houdt van een taart die te laat op tafel komt. Vermeld daarom duidelijk de betalingstermijn, zodat de klant weet wanneer hij de factuur moet voldoen.

Als je deze regels in acht neemt, kun je zeker zijn van een heerlijke factuur die bij de klant in de smaak valt. Smakelijk eten!

Vorige
Vorige

Online boekhoud programma of Excel?

Volgende
Volgende

Tien redenen waarom het inhuren van een virtual assistant een slimme investering is